Group Coaching Website WordPress

7 & 14 October 2018
Laman7 – Shah Alam
9 pagi – 5 petang

Kenapa Kena Bina Website?

Website adalah funnel paling penting utk marketing. Semua channel marketing akhirnya akan landing kepada website. Sebabnya, prospek lebih mudah hadam info, senang nak buat retargeting dan menjadi single source of truth. Tahukah anda, Google mengambil masa 6 bulan untuk meng-indeks-kan website baru. Kalau tidak mula segera, memang lambatlah nak naik.

  • Google - prospek cari, boleh jumpa di Google.
  • Retargeting - Boleh retarget semula dgn FB Pixel
  • Rumah Sendiri - Buat cara sendiri, tanpa batasan.
  • Lebih Trusted - Prospect akan lebih percaya brand.

Group Coaching ini bakal dijalankan Coach Ed. Beliau berpengalaman 12 tahun dalam industri website, dan sudah membangunkan website sejak tahun 1999. Cara pembelajaran santai, 20% Teori, 80% Practical. Dan anda akan pulang dengan website yg hampir siap, tinggal nak touch up content dan design sahaja.

Apa beza dgn trainer lain?

group coaching

Perhatian Lebih Tinggi.

Group Coaching ini hanya terhad kepada 10 peserta sahaja. Jadi, perhatian lebih dapat diberikan kepada peserta.

Bantuan Staff Teknikal

Bukan sahaja dikendalikan oleh Coach 12 tahun pengalaman, malah turut dibantu oleh 2 orang staff teknikal.

group coaching wordpress telegram group

Support Group

Support kami tidak putus walaupun kelas sudah tamat melalui Telegram group. Anda boleh tanya jika 'stuck' bila buat sendiri.

Siapa Perlu hadir?

  • Business Owner/ Founder Baru
    Dah gagah di Facebook dan Instagram, tapi kos marketing makin meningkat? Boleh guna website utk retarget semula dan reposition branding.
  • Graphic Designer
    Nak kembangkan lagi skill ke arena digital website. Lepas ni boleh ambil upah buat website pula
  • Staff yg buat Marketing
    Kembangkan keupayaan staff supaya tidak sangkut buat Facebook & IG post sahaja. Bagi mereka task utk buat content marketing pula.
  • Makhluk Curious
    Tiba-tiba rasa macam tak nak ketinggalan buat website.

Modul Group Coaching Website

Modul 1
Concept Website

Anda akan belajar concept website secara menyeluruh supaya anda faham ‘the bigger picture’ dan macam mana nak susun website, strategy dan planning utk website. Anda juga akan belajar menggunakan CPanel.

Modul 2
Fundamental WordPress

Anda akan belajar asas WordPress dan bagaimana memuat-naik content, gambar, plugin dan themes. Coach Ed akan berikan pointer penjagaan dan lubuk-lubuk premium plugin dan theme.

Modul 3
Praktikal WordPress

Dalam sesi ini, anda akan dikerahkan untuk membina website sendiri dgn tunjuk ajar bantuan daripada Coach Ed dan trainer experience lain di Laman7.

Modul 4
Bonus Tips Marketing

Coach Ed akan dedahkan hasil perguruan dgn Sifu terkenal di dalam dan luar negara. 

Trainer anda, Coach Ed.

Coach Ed adalah founder kepada Laman7 yg wujud sejak 2007. Pengalaman beliau dalam WordPress sudah melebihi 13 tahun, sejak 2005. Beliau adalah “Principal” atau Guru Besar di Laman7, sebagai Head Designer, Developer dan Marketer.

Coach Ed rajin menceduk ilmu dari sifu terkenal di dalam dan luar negara, antaranya; 

  • Facebook Ads - SifuFBAds, Sifu Jamal
  • SEO - Ken Mauresmo, Neil Patel, Azham Zanal
  • Design Business Master Class - Chris Do
  • Copywriting Masterclass - Vladimir Raykov
  • Google Ads - SifuAdwords, Wan Mus
  • ByondSuccess - Tuan Abdul Basit

Pengalaman Coach Ed .. 

  • Speaker - WordCamp 2017 (International WordPress)
  • Speaker - WordCamp 2018 (International WordPress)
  • Introduction to UIUX - MaGIC 2018
  • UX Discovery - HRDF

Lokasi & Masa

Lokasi
Pejabat Laman7, 42A Jalan Tengku Ampuan Zabedah A9A, Seksyen 9, 40100 Shah Alam.

Tarikh
7 & 14 Oktober 2018

Masa
9 pagi – 5 petang.

Harga Early Bird

Tawaran Harga Early Bird ini hanya sah pada 1 Oct 2018, dari 9 pagi – 10 malam. Ticket hanya ada 10 sahaja, berdasarkan siapa-cepat dapat.

Harga Early Bird: RM 399 – 1 Oct 2018 sahaja.

Harga Promo: RM 499 – 2 hingga 6 Oct 2018

 

Soalan? Whatsapp Laman7 atau telefon +6018277077

Apa yg Anda dapat?

  • Domain (.com) & Hosting
    Berharga RM 150
  • Plugin Premium
    Berharga USD 199++
  • Template Copywriting
    Dengan formula proven bagi memudahkan kerja-kerja membuat content.
  • Handouts
    Nota akan dicetak utk peserta.
  • Makanan & Kopi
    Makan tgh hari dan diantaranya.

Syarat & Terma Group Coaching

Anda perlu membawa peralatan tersebut

  • Bawa Laptop Sendiri (Wifi Disediakan)
  • Sediakan Content seperti "About", produk, artikel, gambar produk, gambar lokasi, logo
  • Berusia 15 tahun ke atas
  • Anak kecil tidak digalakkan hadir bagi mengelakkan gangguan peserta lain.
Close Menu
×